Somrig kycklinghamburgare
Inte den vanliga hamburgaren, utan istället en sommarversion sprängfull med söta och örtiga smaker.
Ingredienser
1.2 kg kycklingbröst
4 tsk peppar
6 tsk salt
100 g ströbröd
6 vitlöksklyftor, finhackade
200 g skivad mozzarella
4 persikor
120 g pesto
24 basilikablad
Steg för steg
Ställ in köksmaskinen med köttkvarnen på hastighet 6 och mal kycklingbröstet.
Lägg den malda kycklingen i skålen till köksmaskinen med flatblandaren. Tillsätt peppar, salt, ströbröd och finhackad vitlök. Blanda på hastighet 1 tills den nätt och jämt är blandad. Forma hamburgersmeten och grilla hamburgarna på hög värme i 4 minuter på varje sida.
Lägg mozzarellaskivor på hamburgarna och grilla i 2 minuter till. Värmen från hamburgaren gör att osten smälter.
Skiva persikorna i tjocka skivor och grilla på hög värme i 2 minuter på varje sida.
Skär hamburgerbröden i två delar och bred pesto på den undre halvan. Lägg hamburgaren på brödet. Lägg på grillade persikor och avsluta med färska basilikablad.