Koreanska salladswraps
De bästa exotiska smakerna kombineras i de här koreanska, krispiga salladswrapsen.
Koreanska salladswraps
De bästa exotiska smakerna kombineras i de här koreanska, krispiga salladswrapsen.
Redskap
Ingredienser
500 g kycklingbröst i kuber
2 msk olivolja
4 klyftor vitlök, finhackad
1 msk korean chili paste/gochujang
1 msk sojasås
1 msk honung
2 msk risvinäger
2 msk sesamolja
2 msk strösocker
1 huvud grönsallad
1 tsk sesamfrön
1 gräslök, hackad
Steg för steg
Fäst köttkvarnen med den medelstora malningsskivan på köksmaskinen. Mal kycklingen på hastighet 4.
Värm olivoljan i en stekpanna och tillsätt den malda kycklingen. Stek och rör om regelbundet tills kycklingen inte längre är rosa och all vätska är borta.
Blanda sojasås, sesamolja, koreansk chilipasta, risvinäger, honung, hackad vitlök och strösocker i en skål. Tillsätt kycklingen och blanda tills kycklingen fått färg av såsen.
Låt sjuda tills det mesta av vätskan har tjocknat och absorberats av kycklingen.
Riv av salladsbladen vid roten. Skölj och torka. Lägg kycklingen i salladsbladen. Garnera med sesamfrön och gräslök.